Get Adobe Flash player
Mes turime 1 svečią online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 165577
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo minėjimo šventiniai renginiai Luokėje

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo minėjimo šventiniai renginiai Luokėje

Luokės Vytauto Kleivos gimnazija šventinius renginius pasitiko šūkiu „Kviečiame jus švęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą su mumis“, siekdama draugėn suburti visą miestelio bendruomenę.

Kovo 9-ąją renginys prasidėjo iškilminga gimnazijos bendruomenės eisena per miestelį. Susirinkę prie Nepriklausomybės paminklo, pagerbėme visų laikų kovotojus už Lietuvos laisvę. Vėliau šventinį minėjimą tęsėme Luokės Visų Šventųjų bažnyčioje. Čia buvo aukojamos Šv. Mišios bei vyko Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos bei Luokės muzikos ir dailės mokyklos 2017 m. geriausiųjų moksleivių apdovanojimo ceremonija. Susirinkusius su švente pasveikino Telšių r. savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas, Luokės seniūnas Česlovas Ubartas, parapijos klebonas Virginijus Palionis, bendruomenės pirmininkė Marytė Beleckienė, Muzikos ir dailės mokyklos direktorė Vilija Benešienė, gimnazijos direktorė Renata Buivydienė.

Jau  šeštus metus gyvuoja tradicija, minint Lietuvos nepriklausomybės dieną, apdovanoti geriausius metų moksleivius, kurie garsina  gimnaziją ir Luokės miestelį. Garbės raštais ir vertingais prizais apdovanoti: Jokūbas Soltanas (4 kl.), Modesta Ronkytė (IVG kl.), Edilija Bieliajevaitė (7 kl.), Dovydas Navickas (IVG kl.), LVKG mokinių Prezidentūra. Luokės muzikos ir dailės mokykla apdovanojo šaunią savo mokinę Augustę Ronkytę. Gimnazijos padėkos įteiktos: Gabrielei Stonytei, Augustei Ronkytei, Deimantei Vasiliauskaitei, Klaudijai Vitkevičiūtei, Edvinui Šimkui, 4-ai klasei ir jų mokytojai Snieguolei Šilanskienei už pilietiškos gerumo akcijos „100 angelų – 100 sušildytų širdžių“ įgyvendinimą, IIIG klasei ir klasės vadovei Valentinai Žeimienei už ekonomikos ir verslumo projekto „Kurkime Kalėdų stebuklą kartu“  įgyvendinimą. Nominaciją Metų mokytojas pelnė  istorijos mokytoja Danguolė Mikulėnienė.

Gimnazijos ir Muzikos bei dailės mokyklos direktorės padėkos raštus įteikė renginio rėmėjams, kurie jau ne pirmus metus moksleiviams paskatinti įsteigia vertingus prizus: Sauliui Urbonui, Česlovui Ubartui, Virginijui Palioniui, Marytei Beleckienei, Reginiai ir Vytautui Barsteigams, Zitai ir Antanui Kvedarams, UAB „Maisto meistrai“.

Renginio metu įvyko ir LVKG Prezidento inauguracija. Kovo 2 d. vykusius rinkimus laimėjo IIIG klasės mokinė Vakarė Vilkaitė. Iškilmingoje aplinkoje Vakarė perskaitė LVKG Prezidento priesaiką ir jai buvo įteiktas valdžios simbolis – skeptras bei Prezidento pažymėjimas.

Iškilmingą minėjimą bei ceremoniją pagyvino Guodos Buivydaitės fleita atliekami kūriniai, Deimantės Grigaitės ir Deimantės Vasiliauskaitės skaitomos eilės apie Tėvynę, mokytojos Astos Lukošienės vadovaujami 3 klasės dainininkai, Muzikos ir dailės mokyklos atlikėjai. Renginio vedėjai – gimnazistai Vilius Litvinas ir Justinas Vilavičius.

Po minėjimo visi vėl sugrįžome į mokyklą. Čia mūsų laukė šilta arbata ir pyragai. Šventinę arbatėlę paruošė LVKG Prezidentūra,  pyragus kepė visų klasių mokiniai, o mažiausiems padėjo jų tėveliai. Pasivaišinę ir sušilę suskubome įsijungti į muzikinius ratelius ir žaidimus.  Į šventinius renginius gražiai įsipynė „Sostinės vario kvinteto“ koncertas.

Džiaugiamės, kad Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime dalyvavo įvairių kartų atstovai. Tikimės ir ateityje glaudaus bendradarbiavimo bei gražių iniciatyvų, stiprinančių mūsų bendruomenę.

Mokytoja Dalia Grubliauskienė

Atnaujinta (Trečiadienis, 21 Kovas 2018 09:37)