Get Adobe Flash player
Mes turime 1 svečią online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 165634
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News

The News

...

Atnaujinta (Antradienis, 29 Rugpjūtis 2017 08:47)

 

“Ebru menas – tapymas ant vandens”

2016 metų lapkričio 11 d. neformalaus ugdymo projektas (NUP) “Ebru menas – tapymas ant vandens” startavo Telšių r. Luokės Vytauto Kleivos gimnazijoje! Jis tęsėsi devynis mėnesius. Tai emocinio intelekto lavinimo programa, skirta visai šeimai, o kartu ir smagaus laiko praleidimas socialinėje aplinkoje! Į projektą buvo pakviestos 25 šeimos. Šeimos rinkdavosi kartą per mėnesį, kur jų laukdavo su šypsenomis ir gera nuotaika VšĮ ,,Meda project“ komanda.  Maloniai nuteikdavo švelni muzika ir malonus komandos bendravimas.

Ebru menui naudojamas ebru indas, kuriame yra sutirštintas vanduo. Šio vandens paviršius yra padengiamas natūraliais, ebru menui skirtais dažais. Vėliau vandens paviršiuje suformuojamas autoriaus pageidaujamas vaizdas, kuris gali būti perkeltas ant popieriaus, keramikos, medžio, audinio ir kitų paviršių. Šiame mene naudojamos tik natūralios medžiagos, kurios nekenksmingos nei sveikatai, nei aplinkai. Visas procesas išlikęs autentiškas, kaip ir buvo atliekamas 15 amžiuje. Ebru popierius, kuris buvo patobulintas Anglijoje ir Amerikoje, pasižymi skirtumu atsižvelgiant į šių šalių meno suvokimą. 16 amžiuje ebru popierius buvo naudojamas, kaip popierius įvairiems vidiniams ir išoriniams knygų papuošimams ir rankraščio aplankams.

Ebru paveikslų kūrimas stipriai paveikia kiekvieną. Greitai gaunamas piešimo rezultatas džiugina, teikia atsipalaidavimo pojūtį, kūrybinį džiaugsmą, pasitenkinimą savimi. Kūrybos dinamiškumas, nuolat besikeičiantis vaizdas skatina smalsumą, norą eksperimentuoti ir sužinoti, o  kas bus toliau?

Piešiant Ebru, nėra būtina žinoti, kaip turės atrodyti užbaigtas darbas, tapybos proceso metu kyla vis naujų minčių, nežinai, kaip pasikeis piešinys, atlikus vieną ar kitą veiksmą. Ebru piešimo rezultatas gaunamas gana greitai, tad nekyla nuobodulys, nereikia didelių pastangų,  apima išbaigtumo jausmas. Galimybė savo rankomis sukurti nuostabų kūrinį patinka tiek vaikams, tiek ir suaugusiesiems. Juk ne kiekvienas kasdienybėje turi progų šį poreikį patenkinti.

Nereta šeima prisipažino: „Nuostabus paveikslas ant vandens yra pirmasis ne tik Ebru, bet ir visos šeimos bendras kūrinys“.

Projekto pabaigoje visų šeimų laukė individuali konsultacija su patyrusia specialiste Egle Veršininiene, kurios metu dėmesys buvo skiriamas asmens sąmoningumo ir emocinio intelekto ugdymui.

 

Gimnazijos soc. pedagogė Dalė Strėlkuvienė

 

Atnaujinta (Ketvirtadienis, 15 Birželis 2017 07:03)

 

Mes šaunuoliai!

Jau septintus metus dalyvaujame svarsčių kilnojimo varžybose Degaičiuose. Šiemet vėl varžėmės. Mūsų komanda buvo stipri ir gausi. Mes antri! Puikus pasiekimas. Visus sveikinu!

D. Kasparavičienė

 

Puikiai pasirodėme!

Gegužės 4 d. vykome į Telšių rajono mokinių lengvosios atletikos rungčių čempionatą. Vėl puikūs startai! Vaikinai užėmė II vietą komandinėse varžybose, merginos – III vietą. Puikūs Vilaus, Vitoldo, Dovido, Dangiro startai! Gero ir judraus pavasario laiko visiems! Judėkime ir aukime sveiki ir stiprūs!

D. Kasparavičienė

 

Geras futbolininkų startas

Gegužės 2 d. žaidėme futbolą Telšių „Džiugo“ gimnazijos stadione. Džiaugiamės rezultatais: 0:3 pergalė prieš Nevarėnų pagrindinės mokyklos komandą ir 0:6 pergalė prieš V.Borisevičiaus gimnazijos komandą. Laukiame finalo. Palinkėkite sėkmės!

D. Kasparavičienė

Atnaujinta (Ketvirtadienis, 18 Gegužė 2017 08:09)

 

„ Gegutės šėlsmas“ Šiauliuose

Jau ne pirmą pavasarį Šiaulių Gegužių progimnazija sukviečia pasakorius į respublikinį konkursą

„ Gegutės šėlsmas“. Šį pavasarį pasakoriai suvažiavo iš Šiaulių, Joniškio, Kelmės, Telšių, Radviliškio bei kitų aplinkinių rajonų. Klausytojai išgirdo sekamas pasakas, pasakojamus padavimus aukštaičių, žemaičių, dzūkų tarmėmis.

Mūsų gimnazijos 3 klasės mokiniui Jokūbui Soltanui nusišypsojo sėkmė – žiūrovams bei komisijai labai patiko jo žemaitiškas pasakojimas. Jokūbas išrinktas vienu iš penkių konkurso  laureatu. Sveikiname!

 

Mokytoja S. Šilanskienė

Atnaujinta (Ketvirtadienis, 18 Gegužė 2017 05:51)

 

Velykinis krepšinio turnyras

Kovo 31 d. renovuotoje mokyklos sporto salėje Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos mokinių Prezidentūra surengė Velykinį  3X3 krepšinio turnyrą Prezidentūros taurei laimėti.  Renginio iniciatorė gimnazijos mokinių Prezidentė Aušrinė Leimontaitė.  Sporto varžybas finansavo treneris Kęstutis Gerulis ir mokytoja Daiva Pociūtė. Į Luokę savo meistriškumo parodyti atvyko jaunieji krepšininkai iš Janapolės, Kaunatavos ir Viešvėnų. Gimnazijos garbę gynė net trys komandos. Po atkaklios kovos paaiškėjo, kad turnyre prizines vietas užėmė šeimininkai ir Prezidentūros taurė  liko mūsų mokykloje.

Dalia Grubliauskienė

 

Atnaujinta (Trečiadienis, 12 Balandis 2017 09:37)

 
More Articles...