Get Adobe Flash player
Pagrindinis Ugdymas Ikimokyklinis ugdymas

Ikimokyklinėje grupėje ,,Lokiukai“ spalio mėnesį tvyrojo linksma, šilta, rudeniška nuotaika. Veiklų tikslas – turtinti vaikų žinias apie rudenį. To siekėme darydami įvairius darbelius, dainuodami daineles, žaisdami ratelius, susipažindami su daržovėmis, vaisiais ir jų nauda žmogui.

Didžiausią įspūdį vaikams padarė viktorina „Atspėk, kas slepiasi“ ir rudeninių darbelių parodėlė. Ačiū tėveliams, kurie bendradarbiavo su mumis, siekiant džiugių emocijų.

Auklėtoja Lina

 

Ikimokyklinės grupės vaikai spalio 10 d. įtvirtino žinias apie vaisius ir jų naudą žmogui. Veiklose ugdėsi kūrybiškumą, praplėtė žodyną. Apžiūrėjo vaisius, juose ieškojo skirtumų ir panašumų. Gamindami vaisių salotas, kurias pavadino „Čia gyvena vitaminai“, mokėsi dirbti komandoje. Tądien vaikai patyrė daug teigiamų emocijų.


Auklėtoja Lina

 

VAIKŲ VELYKĖLĖS

Nors velykiniai margučiai jau seniai nuriedėjo ir šventiniai garsai nutilo, bet Vaikų Velykėlės (Atvelykis) švenčiamos praėjus savaitei po šv. Velykų. Ikimokyklinės grupės vaikai jas šauniai paminėjo ridendami margučius ir tikrindami, kieno tvirčiausias grupėje, savo draugų būryje. Margučių tvirtumą išbandėme ir svečiuodamiesi pas Luokės „Dienos centro“ darbuotojus. Čia vaikams labai patiko: ieškojo paslėptų margučių, juos rideno, žaidė smagius žaidimus, pasivaišino bobutės Velykės pyragu, gavo dovanų... Taigi buvo įdomu, smagu, daug gerų emocijų, juoko...


Auklėtojos

 

Vasario 16-oji – pati didžiausia valstybinė šventė. Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos ikimokyklinėje grupėje prieššventinę savaitę vyko įvairios veiklos. Buvo daug kalbama apie gimtinę Lietuvą, jos gamtą, įžymias vietas. Vaikai žaidė-šoko lietuvių liaudies žaidimus, deklamavo eilėraštukus, dainavo. Švęsdami vaikai pasipuošė tautiniais rūbais. Gimtadienis negali būti be dovanų, todėl vaikai Lietuvai dovanojo savo kūrybos darbelius. Tikimės, kad šios savaitės veikla palietė vaikų širdeles, skatino domėtis ir didžiuotis savo šalimi.

 

 

Auklėtoja Lina



 

 

Nors mes maži, bet smalsūs...

Kasdieną skamba klausimai mūs garsūs:

  • Kodėl žolė žalia ir mėlynas dangus?

  • Kodėl saulutę myli gėlytė ir žmogus?

  • Kodėl geltoną pienę pakeičia pūkas baltas?

  • Kodėl ugnis karšta, o ledas šitoks šaltas?

Atsakymus surasti bandyti galim patys –

Tereikia tyrinėti, stebėti ir atrasti.

Telšių rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogų metodinio būrelio tarybai paskelbus projektą „Mažųjų tyrėjų pavasaris“, pasitarę su vaikais nusprendėme dalyvauti. Juk darželinukai labai smalsūs, noriai tyrinėjantys, drąsiai išbandantys naujus ir nežinomus dalykus, eksperimentuojantys, tai kodėl savo veiklos rezultatais ir džiaugsmais nepasidalinus su kitais. Sukūrėme plakatą, pasirinkome temą „Augalai bunda“, nes projektas kaip tik vyko balandžio mėnesį, kai gamta budo, ir pradėjom...

Mažais pirštukais kapstėm žemę, sodinom svogūnus ir kantriai laukėm pasirodančių daigelių, eksperimentavom su pupelėmis – vienas užpylėm vandeniu, o kitas palikom sausas. Merkėme beržo, vyšnios ir juodojo serbento šakeles ir laukėm išsiskleidžiančių lapelių. Kiek buvo džiaugsmo, kai vyšnios šakelė pražydo. Piešti gamtoje buvo taip smagu, kad atrodė pati gamta vedžioja rankelę popieriaus lape. Iš šakelių, akmenėlių ir augaliukų kurti paveikslėliai tokie gražūs ir širdžiai mieli, tik gaila, kad labai laikini...

Taigi vaikai puikiai tyrinėjo, o tai suteikė daug džiaugsmo ir smagių emocijų. Auklėtojos gavo Telšių rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogų metodinio būrelio tarybos pirmininkės padėkos raštus, o tėveliams būrelio taryba ruošia katalogą – veiklos ataskaitą.

Auklėtojos Loreta ir Lina

 
More Articles...