Get Adobe Flash player
Mes turime 1 svečią online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 165982
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News Karjeros diena Luokės gimnazijoje

Karjeros diena Luokės gimnazijoje

Šiandien karjera suvokiama kaip visą gyvenimą trunkantis asmens mokymosi, saviraiškos ir darbo kelias, o sėkminga karjera – tai dar ir gebėjimas derinti darbą, laisvalaikį, gyvenimą šeimoje ir jausti pasitenkinimą savo gyvenimo kelio pasirinkimu. Sėkmingam karjeros keliui mokinys turėtų pradėti ruoštis mokykloje. Būtent šiuo laikotarpiu formuojasi asmenybės profesinis kryptingumas, priimami pirmieji karjeros sprendimai, kaupiamas žmogiškasis kapitalas. Suprantama, jog padedamas mokytojų, karjeros veiklų koordinatoriaus, tėvų, mokinys turi išmokti konstruktyviai žvelgti į ateitį: išmokti sistemingai kaupti žinias, lavinti gebėjimus, ugdytis kompetencijas, padėsiančias rinktis studijų kryptį, profesinę veiklą bei planuoti savo vietą darbo rinkoje, o pats mokymosi procesas mokiniui taptų įdomiu ir skatinančiu mokytis vardan savo asmeninės kompetencijos tobulinimo. Atsižvelgdami į tai, nusprendėme mūsų gimnazijos mokiniams suorganizuoti neįprastą Karjeros dieną.

Taigi 2016 m. kovo 18 d. gimnazijos 5-8, IG-IVG klasių mokiniai, lydimi savo auklėtojų ir mokytojų, keturiais autobusais vyko į Šiaulius, kur susipažino su įvairiomis profesijomis. Kiekviena klasė aplankė po dvi skirtingas įstaigas, kurių darbuotojai pasidalino savo patirtimi. Aplankėme Šiaulių valstybinę kolegiją, Šiaurės vakarų kolegiją, Šiaulių universiteto biblioteką, UAB Splius, UAB „Venta  LT“ , Valstybinį Šiaulių dramos teatrą, „Baltic vairą“, vertėjų centrą  „Gestų kalba“. Ačiū sakome visoms įmonėms.

Džiaugiamės, kad žengėme dar vieną žingsnį į priekį – pakankamai tvirtą ir platų.  Šiuolaikiniame informacijos pasaulyje, kur žinios, įgūdžiai ir gebėjimai yra iškeliami kaip vienos didžiausių vertybių, būti neišsilavinusiu arba neišmanančiu yra tiesiog nesolidu. Vaikai, augantys su nuostata, kad išsilavinimas, kompetencija yra vertinami nė kiek ne mažiau nei asmens savybės, užauga į suaugusiuosius, kurie net baigę mokslus ir dirbantys mėgstamus darbus, nepailsta ieškoti galimybių mokytis visą gyvenimą.

 

Atsakinga už karjeros ugdymą Luokės gimnazijoje Akvilė Bukinienė

Atnaujinta (Antradienis, 22 Kovas 2016 07:58)