Get Adobe Flash player
Pagrindinis Ugdymas Pradinis ugdymas (1-4 klasės) Aš saugus, nes žinau…
Ugdymas

Atėjus pavasariui ir atšilus orams gatvėse  ir  keliuose  išvysime daugiau vaikų, todėl    labai svarbu parengti vaikus saugiai elgtis kelyje.

Balandžio   21 d. mūsų gimnazijos pradinukai rinkosi į aktų salę, kur vyko  jau tradiciniu tapęs „Šviesoforo“ konkursas „Aš saugus, nes žinau“... Konkurso tikslas – įvairiomis saugaus eismo priemonėmis suteikti mokiniams žinių, įgūdžių apie saugų eismą.

Į renginį atvyko Nepilnamečių inspektorių veiklos grupės   specialistė Rasa Liaučytė ir

Luokės seniūnijos inspektorius Marius Jonikas.

Pradinukai turėjo teisingai pereiti gatvę, saugiai pereiti šviesoforo reguliuojamą sankryžą,  atlikti užduotis kelių makete, pažinti kelio  ženklus, teisingai užsidėti atšvaitus ir papasakoti, kam ir kada jie naudojami.  Komandų kapitonams buvo skirti du papildomi klausimai. Gimnazijos sveikatos priežiūros specialistė Jūratė vaikams papasakojo  apie DWgirtumo akinius. Komandų kapitonai turėjo užsidėję akinius surinkti kamuoliukus į krepšelį, ir  pereiti gatvę. Tai puikiausias įrodymas, kad girtumas apsunkina net elementariausių veiksmų atlikimą. Mokiniams tai sukėlė smagų juoką.  Buvo smagu!

Visi  varžybų dalyviai buvo puikiai pasiruošę, labai stengėsi. Parodė puikias saugaus eismo žinias. Nuo mažens vaikams būtina įskiepyti supratimą apie tinkamą elgesį kelyje ir atsakomybę už savo veiksmus.

3 klasės mokytoja  Rima

Atnaujinta (Trečiadienis, 27 Balandis 2016 09:50)