Get Adobe Flash player
Pagrindinis Ugdymas Pradinis ugdymas (1-4 klasės) Edukacinis užsiėmimas Bukantėje
Ugdymas

Nors paskutinė rugsėjo diena gražiu oru ir nelepino, bet ketvirtokai vis tiek norėjo keliauti. Juk visada smagu sužinoti ir pamatyti ką nors nauja. O dar smagiau visiems pabūti kartu.

Tad nuprendėme aplankyti Bukantę.  Tai lietuvių rašytojos, klasikės Žemaitės gimtinė. Mus    maloniai pasitiko ir žemaičių tarme pasakojo  muziejaus vedėja Aušra Petrošienė.

Gimtojoje rašytojos troboje susipažinome su ekspozicija, atspindinčia jos gyvenimą ir kūrybos kelią. Pamatėme keletą  daiktų išlikusių iki šių dienų. Vartėme rašytojos  knygeles .

Dvaro svirne atidaryta Stanislovo Riaubos ekspozicija. Tai iškilus Žemaitijos liaudies meistras, o jo kūryba unikali.

Restauruotame  dvaro tvartelyje įkurta jauki,  šviesi posėdžių ir konferencijų salė. Trumpam prisėdę  padainavome  keletą dainelių .  Po to visi ėjome į tvartelio palėpę kur įkurta  „mokykla“. Ten vyko užsiėmimas „Rašymas žąsies plunksna“. Rašėme prie žibalinės lempos. Tai to meto rašymas, kai nebuvo prašmatnių rašiklių  ir balto,  lygaus  popieriaus. Nebuvo  kompiuterių ir mobiliųjų telefonų. Rašėme linkėjimus, padėkas, ir gražius žodžius vieni kitiems. Kaip sakė muziejaus vedėja Aušra nepaklusnius ir nemokančius rašyti bausdavo. Tad patys judriausi ir nekantriausi buvo paklupdyti ant žirnių.

Nors išvyka buvo trumpa, grįžome linksmi. Daug sužinojome, pamatėme. Kiekvienas pažadėjome skaityti knygeles. Juk yra sakoma, kad knyga augina.

4 klasės mokytoja Rima Širvienė

Atnaujinta (Antradienis, 11 Spalis 2016 07:38)