Get Adobe Flash player
Mes turime 3 svečius online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 166221
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News Integruotos pilietiškumo pamokos netradicinėje aplinkoje

Integruotos pilietiškumo pamokos netradicinėje aplinkoje

Spalio 10 d. – Vietos savivaldos diena. Norėdami geriau suprasti savivaldybės darbuotojų veiklą, Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos IG ir IIG klasių mokiniai spalio 11 ir 13 dienomis lankėsi Telšių rajono savivaldybėje. Pamoką vedė Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. Mokiniai susipažino su mero darbo specifika ir Telšių savivaldybės tarybos veikla. Gimnazistai pabuvojo ten, kur priimami visiems rajono gyventojams svarbūs sprendimai – mero kabinete ir tarybos posėdžių salėje. P. Kuizinas atsakė į moksleivių klausimus.

IIG klasės mokiniai aplankė „Kalvotosios Žemaitijos“ redakciją. Laikraščio redaktorius Algirdas Dačkevičius atskleidė žurnalisto darbo subtilybes. Telšių Antano Paduviečio katedroje gimnazistai susitiko su kanauninku, Telšių kunigų seminarijos prefektu Andriejumi Sabaliausku. Dvasininkas mokiniams pasakojo apie bažnyčios vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje.

Visiems mokiniams didelį įspūdį paliko atnaujinta Telšių K. Praniauskaitės viešoji biblioteka ir jos teikiamos paslaugos.

IG klasės moksleiviai pabuvojo Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Čia susipažino su policijos darbuotojų kasdienybe: lankėsi pas tyrėjus, ekspertus, apžiūrėjo sulaikymo kameras, treniruoklių salę, pabuvojo budėtojų dalyje, matė, kaip filmavimo kamerų pagalba yra stebimas miestas. Ypač visus sužavėjo policijos tarnybinis šuo Atilas. Jo šeimininkas papasakojo, kaip tarnyboje padeda Atilas, pademonstravo trumpą dresūros pamokėlę ir atsakė į moksleivių klausimus.

Mokiniai išvykos metu susipažino su institucijų darbu, o įgytas žinias panaudos per įvairių dalykų pamokas. Dėkojame darbuotojams, pasidalinusiems savo žiniomis su moksleiviais.

Dalia Grubliauskienė