Get Adobe Flash player
Mes turime 3 svečius online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 166063
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News Lietuvių kalbos savaitė

Lietuvių kalbos savaitė

2017 m. kovo 6-10 dienomis Luokės V.Kleivos gimnazijoje lietuvių kalbos mokytojos Danutė Baguškienė ir Donata Ivanovienė  surengė  gimtosios kalbos  savaitę.

Pirmadienį visų klasių mokiniai per lietuvių kalbos pamokas rašė dailyraštį, tekstus rinkosi patys, o po to mokyklos fojė ir stenduose prie kabinetų surengėme  gražiausių, tvarkingiausių,  įdomiausių  darbų parodą. Daugelis mokinių ir įvairių dalykų mokytojai nusprendė, kad gražiausias šriftas, dailiausiai parašytas darbas yra IIG klasės mokinio Viliaus Litvino, taip pat buvo ir daugiau mokinių, kurių rankraščiai traukė visų dėmesį.

Antradienį mokyklos aktų salėje vyko pamoka- viktorina  ,,Menu mįslę keturgyslę“ 5-6 klasių mokiniams. Išnagrinėję tautosakos kursą mažieji mokinukai turėjo galimybę pritaikyti žinias iš smulkiosios tautosakos. Abiejų klasių mokiniai salėje buvo suskirstyti  į 8 komandas,  kurioms reikėjo atsakyti  į  įvairius klausimus, įminti nelengvas mįsles,  atlikti kitų kūrybinių užduočių. Daugelis išradingų mokinių sėkmingai susidorojo su užduotimis. Nugalėtojai  apdovanoti dešimtukais. Visoms komandoms už darbą grupėse skirtos nominacijos ir saldžios dovanėlės.

Trečiadienį įvairių klasių  mokiniai, turintys kūrybinį talentą, iliustravo ypatingus lietuviškus žodžius, skambius ketureilius arba įsimintinus eilėraščius. Po to buvo surengta parodėlė.

Ketvirtadienį mokyklos bibliotekoje vyko skaitytos knygos pristatymas. Norinčių dalyvauti renginyje netrūko.  Nedidukėje bibliotekos skaitykloje vos tilpo žiūrovai. Skaitytas knygas lietuvių ir užsienio autorių įdomiai pristatė įvairių klasių mokiniai:  Rugilė Beleckytė, 5 kl., Aušrinė Leimontaitė, IG kl., Modesta Ronkytė, IIIG kl., Gytis Klimas, IVG kl., ir Raimonda Ramonaitė, IVG kl. Visus sudomino savo skaityta knyga mokyklos direktorė Renata Buivydienė. Keletas mokinių išsakė nuomonę, kad tokios popietės, jei taptų tradiciniu renginiu, galbūt daugiau visus skatintų skaityti.

Penktadienį mokykloje vyko Nepriklausomybės atkūrimo renginys, iš anksto buvo pakviesti geriausi skaitovai, kurie šventės metu deklamavo patriotinius eilėraščius.

Manau, kad įvairios veiklos, skirtos lietuvių kalbos savaitei, skatino mokinius kūrybiškai mąstyti, bendradarbiauti ir siekti tobulėjimo.

D.Baguškienė