Get Adobe Flash player
Mes turime 2 svečius online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 165930
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos mokiniai – Krašto apsaugos dienos dalyviai

Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos mokiniai – Krašto apsaugos dienos dalyviai

 

Krašto apsaugos diena (KAD) pirmą kartą buvo surengta 2008 m. spalio 7 d. Krašto apsaugos diena paskelbta siekiant sustiprinti kariuomenės ir visuomenės ryšį. Šią dieną siekiama supažindinti jaunimą su Lietuvos kariuomene ir kario profesija, informuoti apie valstybės gynybą ir savo pilietines pareigas bei prievoles valstybei.

Šiais metais mokiniai apsilankyti kariniuose daliniuose buvo kviečiami nuo spalio 3 d. iki spalio 13 d.  Krašto apsaugos ministerija informavo, kad per 10 dienų Lietuvos kariuomenės padaliniuose apsilankė daugiau negu 1,5 tūkstančio Lietuvos moksleivių iš 70 šalies miestų ir miestelių. Moksleiviams kariai parengė išskirtinę programą, pasakojo apie savo padalinio specifiką, uždavinius, juose tarnaujančių šauktinių ir profesinės karo tarnybos karių kasdienybę. Jie aprodė moksleiviams ir savo ginkluotę, karinę techniką, vaišino kariškais pietumis.

Luokės V. Kleivos gimnazijos mokiniai aktyviai dalyvavo KAD renginiuose. Spalio 3 d. I-III G klasių mokiniai vyko į Klaipėdą, kur susipažino su Karinių jūrų pajėgų kario kasdienybe, Povandeninių veiksmų komandos darbo specifika, apžiūrėjo Karo laivų flotilę. Spalio 6 d. IV G klasės mokiniai vyko į Radviliškį,  Oro gynybos batalioną. Atvykusiems vyresniųjų klasių moksleiviams buvo sudaryta galimybė supažindinti su Lietuvos kariuomene, kario tarnyba ir galimais tarnybos būdais. Buvo pristatyta ginkluotė bei kita karinė įranga.  Specialiai šiai dienai iš Šiaulių Aviacijos bazės buvo pakeltas sraigtasparnis, kuris nusileido Radviliškyje ir jo pilotai mokiniams papasakojo apie sraigtasparnio technines galimybes ir vykdomus gelbėjimo darbus.

Gimnazistai džiaugėsi pasinaudoję galimybe dalyvauti kitokiose karjeros planavimo  ir pilietiškumo ugdymo pamokose.

IVG klasės mokinė Neringa Stulpinaitė, mokytoja Dalia Grubliauskienė

Atnaujinta (Pirmadienis, 06 Lapkritis 2017 10:08)