Get Adobe Flash player
Pagrindinis Ugdymas Pradinis ugdymas (1-4 klasės) AKCIJA „Apibėk mokyklą“
Ugdymas

Šiais metais Lietuvoje  aplink mokyklą bėgo 300 ugdymo įstaigų (iš jų 100 ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir 200 bendrojo lavinimo įstaigų).Idėją apibėgti mylią (1,61km) apie mokyklą 2012m. pasiūlė vienos Škotijos pradinės mokyklos vadovė ElaineWylie. Prie šios akcijos prisidėjo ir Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos moksleiviai, ikimokyklinukai, pedagogai bei gimnazijos darbuotojai. Visi į klases ir darbo vietas grįžo žvalesni, aktyvesni ir gerai nusiteikę naujiems darbams. Akcija vyko nuo rugsėjo18  iki 30 dienos.

Akcijos „Apibėk mokyklą“ tikslas – nepriklausomai nuo vaikų asmeninių ar fizinių galimybių paskatinti visus  daugiau judėti, pagerinti fizinę ir psichinę sveikatą. Akcijos metu kiekvieną dieną mokiniai ir mokytojai išeidavo į lauką ir apie 15 min. bėgdavo (ar sparčiu žingsniu eidavo, jeigu dėl  fizinės būklės netiko bėgimas) aplink savo mokyklą.

Bėgimo laikas – tai ir bendravimo laikas, kada galima pabūti kartu su savo draugais ar pabendrauti su mokytoju kitoje aplinkoje. Vaikai pabuvę lauke, atsipalaiduoja, geriau jaučiasi, nes daugeliui patinka bėgioti. Į klases jie sugrįžo žvalesni, linksmesni, darbingesni, atidesni ir aktyvesni.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Eglė Zikienė

Atnaujinta (Trečiadienis, 08 Lapkritis 2017 07:01)