Get Adobe Flash player
Mes turime 2 svečius online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 165879
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News

The News

Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos mokiniai – Krašto apsaugos dienos dalyviai

 

Krašto apsaugos diena (KAD) pirmą kartą buvo surengta 2008 m. spalio 7 d. Krašto apsaugos diena paskelbta siekiant sustiprinti kariuomenės ir visuomenės ryšį. Šią dieną siekiama supažindinti jaunimą su Lietuvos kariuomene ir kario profesija, informuoti apie valstybės gynybą ir savo pilietines pareigas bei prievoles valstybei.

Šiais metais mokiniai apsilankyti kariniuose daliniuose buvo kviečiami nuo spalio 3 d. iki spalio 13 d.  Krašto apsaugos ministerija informavo, kad per 10 dienų Lietuvos kariuomenės padaliniuose apsilankė daugiau negu 1,5 tūkstančio Lietuvos moksleivių iš 70 šalies miestų ir miestelių. Moksleiviams kariai parengė išskirtinę programą, pasakojo apie savo padalinio specifiką, uždavinius, juose tarnaujančių šauktinių ir profesinės karo tarnybos karių kasdienybę. Jie aprodė moksleiviams ir savo ginkluotę, karinę techniką, vaišino kariškais pietumis.

Luokės V. Kleivos gimnazijos mokiniai aktyviai dalyvavo KAD renginiuose. Spalio 3 d. I-III G klasių mokiniai vyko į Klaipėdą, kur susipažino su Karinių jūrų pajėgų kario kasdienybe, Povandeninių veiksmų komandos darbo specifika, apžiūrėjo Karo laivų flotilę. Spalio 6 d. IV G klasės mokiniai vyko į Radviliškį,  Oro gynybos batalioną. Atvykusiems vyresniųjų klasių moksleiviams buvo sudaryta galimybė supažindinti su Lietuvos kariuomene, kario tarnyba ir galimais tarnybos būdais. Buvo pristatyta ginkluotė bei kita karinė įranga.  Specialiai šiai dienai iš Šiaulių Aviacijos bazės buvo pakeltas sraigtasparnis, kuris nusileido Radviliškyje ir jo pilotai mokiniams papasakojo apie sraigtasparnio technines galimybes ir vykdomus gelbėjimo darbus.

Gimnazistai džiaugėsi pasinaudoję galimybe dalyvauti kitokiose karjeros planavimo  ir pilietiškumo ugdymo pamokose.

IVG klasės mokinė Neringa Stulpinaitė, mokytoja Dalia Grubliauskienė

Atnaujinta (Pirmadienis, 06 Lapkritis 2017 10:08)

 

Kvadrato varžybos

Spalio 17 dieną Telšių „Kranto“ progimnazijoje vyko rajoninės 2005 m. gimusių ir jaunesnių mergaičių kvadrato varžybos. Jose dalyvavo ir mūsų gimnazijos komanda. Po atkaklios kovos rezultatais 1:2 pralaimėta „Ateities“ bei „Kranto“ progimnazijų komandoms ir tokiu pat rezultatu įveiktos Varnių M. Valančiaus gimnazijos sportininkės. Pogrupyje užimta III vieta bei iškovota teisė atstovauti Telšių rajonui zoninėse varžybose.

Praėjus dviem dienoms kvadrato varžybose kovojo ir mūsų berniukų komanda. Rungtynės vyko V. Borisevičiaus gimnazijos sporto salėje. Pogrupyje iškovota II vieta: rezultatu 0:2 pralaimėta salės šeimininkų komandai ir 2:0 įveikta „Germanto“ progimnazija. Taigi ir berniukai atstovaus Telšių rajonui zoninėse varžybose.

 

Kūno kultūros mokytojas Ž. Lukošius

 

Kad mokymasis būtų įdomus,

skatintų mokinius geriau pažinti juos supančią aplinką, o įgytos žinios ir įgūdžiai leistų sėkmingai pritaikyti juos praktikoje, aktualu pakeisti mokymosi aplinką. Todėl 1g klasės geografijos pamoka vyko Varnių regioniniame parke. Mokiniai išbandė įvairius ugdymo metodus ir atliko mokytojos paruoštas užduotis. Pamoka prabėgo greitai, kaip sakė mokiniai, įdomiau nei mokyklos suole.

 

Europos kalbų diena

Rugsėjo 26 -ąją Luokės Vytauto Kleivos gimnazijoje paminėta Europos kalbų diena. Mokyklos aktų salėje surengta viktorina ,,Moki žodį- žinai kelią“, kurioje dalyvavo iš kiekvienos klasės po du mokinius. Buvo sudarytos keturios komandos, kurios varžėsi tarpusavyje. Mokiniai  atsakinėjo į įvairius klausimus, susijusius su kalbotyra ir lietuvių bei  užsienio kalbomis.

 

D. Baguškienė

 

Rugsėjo 1-oji

Į mokyklą sugrįžo šurmulys... :)

Atnaujinta (Trečiadienis, 20 Rugsėjis 2017 06:08)

 
More Articles...