Get Adobe Flash player
Mes turime 2 svečius online
Puslapio statistika
Nariai : 3
Turinys : 225
Nuorodos : 7
Turinio peržiūrėjimai : 166142
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pagrindinis The News

The News

Integruotos pilietiškumo pamokos netradicinėje aplinkoje

Spalio 10 d. – Vietos savivaldos diena. Norėdami geriau suprasti savivaldybės darbuotojų veiklą, Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos IG ir IIG klasių mokiniai spalio 11 ir 13 dienomis lankėsi Telšių rajono savivaldybėje. Pamoką vedė Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. Mokiniai susipažino su mero darbo specifika ir Telšių savivaldybės tarybos veikla. Gimnazistai pabuvojo ten, kur priimami visiems rajono gyventojams svarbūs sprendimai – mero kabinete ir tarybos posėdžių salėje. P. Kuizinas atsakė į moksleivių klausimus.

IIG klasės mokiniai aplankė „Kalvotosios Žemaitijos“ redakciją. Laikraščio redaktorius Algirdas Dačkevičius atskleidė žurnalisto darbo subtilybes. Telšių Antano Paduviečio katedroje gimnazistai susitiko su kanauninku, Telšių kunigų seminarijos prefektu Andriejumi Sabaliausku. Dvasininkas mokiniams pasakojo apie bažnyčios vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje.

Visiems mokiniams didelį įspūdį paliko atnaujinta Telšių K. Praniauskaitės viešoji biblioteka ir jos teikiamos paslaugos.

IG klasės moksleiviai pabuvojo Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Čia susipažino su policijos darbuotojų kasdienybe: lankėsi pas tyrėjus, ekspertus, apžiūrėjo sulaikymo kameras, treniruoklių salę, pabuvojo budėtojų dalyje, matė, kaip filmavimo kamerų pagalba yra stebimas miestas. Ypač visus sužavėjo policijos tarnybinis šuo Atilas. Jo šeimininkas papasakojo, kaip tarnyboje padeda Atilas, pademonstravo trumpą dresūros pamokėlę ir atsakė į moksleivių klausimus.

Mokiniai išvykos metu susipažino su institucijų darbu, o įgytas žinias panaudos per įvairių dalykų pamokas. Dėkojame darbuotojams, pasidalinusiems savo žiniomis su moksleiviais.

Dalia Grubliauskienė

 

 

 

 

Žemaitiškas protmūšis

Ką veikti niūriomis gruodžio dienomis, kai į lauką nosies nesinori kišti, nes ne tik sniego nė kvapo, bet ir tamsu, drėgna... Ogi prisiminti, ką veikdavo seniau ilgais rudens vakarais mūsų senoliai arba paskaityti knygą, žurnalą, pašnipinėti interneto platybėse. Vieną ilgą, tamsų ir drėgną vakarą gimė mintis, kad smagu būtų pasivaržyti. O su Julium (IIG kl.) mintį ir įgyvendinom...

Gruodžio 22 dieną gimnazijoje paskelbėme žemaičių diena! Skani ta mūsų kalba... o Luokėj ji ir įvairi: iš vienos pusės  atvažiuojam į Louki, iš kitos – į Lūki, pusė luokiškių valgo douna, kiti – dūna. Tad rokavomės žemaitiškai per pertraukas, net ir mokytojai liežuvį laužė. Smagiausia buvo klausytis žemaičiuojančių lietuvių kalbos mokytojų!

Baigiantis pamokoms rinkomės aktų salėje, kur pasitiko vedėjos Kamilė (IG kl.) ir Severina (IIIG kl.). Čia varžėmės protų mūšyje. Šešios komandos nuo 8 klasės, į pagalbą pasikvietusios mokytojus ir tėvelius, rungtyniavo, kieno protas miklesnis, kas daugiau išmano apie Telšius ir žemaičius. Pertraukų metu pradinių klasių mokytoja Snieguolė Šilanskienė pamokė žemaitiškų šokių ir dainų. Tad ne tik šnekėjom, bet ir šokom žemaitiškai!

Protmūšio klausimai nebuvo lengvi, bet skatino pamąstyti, kitaip pažvelgti į kai kuriuos dalykus. Lengviausiai juos gliaudė IIIG klasės komanda „Kugeliukai“.

Dėkojame pagalbininkėms Samantai V., Martynai (IG kl.) ir mokytojai Daliai Jonauskienei už teisingą komandų vertinimą, Neringai (IIIG) už įamžintas akimirkas.

Tikimės, kad šis renginys paskatins dalyvius labiau domėtis ne tik savo krašto istorija, bet ir apskritai – plėsti akiratį. Galbūt protmūšis taps nauja tradicija mūsų gimnazijoje? Galbūt kitąmet pavyks į šį renginį įtraukti daugiau tėvų ir bendruomenės narių? Mes su Julium jau pradedame ruoštis kitų metų protmūšiui ;) Kol ilgi vakarai, pasidomėkite ir jūs, kaip atsirado arbata ar kas yra žemaitiška kiunkė.

Direktorė Renata Buivydienė ir Julius Zikas (IIIG kl.)

 

Išsipildymo akcija

Kasmet „Išsipildymo akcija“ tiesia ranką tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai, ir telkia visuomenę bendrai misijai – padėti Lietuvos vaikams. Mūsų gimnazija taip pat prisidėjo prie šios gražios akcijos. Visi mokiniai, mokytojai, tėveliai ir kiti bendruomenės nariai lapkričio 10 d. mokyklos fojė vaišinosi mokinių keptais pyragais ir simboliškai aukojo sergantiems vaikams.

Smagiai nusiteikę mokyklos atstovai ėjo ir į Luokės miestelio įstaigas. Ne tik jų darbuotojai, bet ir gatvėje sutikti miestelio gyventojai maloniai prisidėjo prie šios gražios iniciatyvos.

Labai smagu, kad mūsų mokyklos mokiniai yra labai aktyvūs ir nepatingėjo padirbėti virtuvėje, todėl esame labai patenkinti rezultatu – paaukoti pinigėliai jau „Išsipildymo akcijos“ fonde! Smagu daryti gerus darbus ir taip nudžiuginti mažuosius ligoniukus!  Esame nepaprastai dėkingi už Jūsų gerumą!

 

IIIG kl. mokinė Ligita Leistrumaitė

 

Atnaujinta (Penktadienis, 11 Lapkritis 2016 07:18)

 

„Tyrėjų naktis“ Luokės Vytauto Kleivos gimnazijoje

Š.m. rugsėjo 30 d. visos Europos Sąjungos valstybės šventė „Tyrėjų naktį“.  Baltijos pažangių technologijų institutas Lietuvoje pakvietė ne tik aktyviai dalyvauti įvairiuose Lietuvos miestuose bei miesteliuose vykstančiose pažintinėse veiklose, bet ir organizuoti „Tyrėjų nakties“ renginius savo mokyklose bei gimnazijose. Šis renginys Luokės Vytauto Kleivos gimnazijoje buvo organizuojamas penktą kartą.

Kasmet rugsėjo paskutinį penktadienį renginio organizatoriai  sako: „Nebūtina gimti Einšteinu, kad kasdien atrastum ką nors naujo!” ir kviečia gimnazijos mokinius į „Tyrėjų naktį“- mokslo žinioms plėsti bei joms pritaikyti. Mūsų mokiniai dalyvavo proto mūšio konkurse, lavino IQ atlikdami užduotis, skirtas įvairių tipų intelektui ir išsiaiškino, kas sekasi geriausiai. Žaidė aktyvius žaidimus lauke, kur tyrinėjo spalvų ir jų matymo erdvėje priklausomybę. Chemijos, fizikos, istorijos, geografijos  ir matematikos  kabinetuose atspėję užuominas ir taikydami dalyko žinias atliko įdomiąsias  užduotis. Renginys baigėsi  mokslinio dokumentinio filmo „Povandeninio laivo statyba“ peržiūra.

Vėlų penktadienio vakarą mokiniai ir mokytojai išsiskirstė sutarę susitikti kitais mokslo metais „Tyrėjų naktyje“.

Chemijos mokytoja

Rima Gricienė

 

Sveikatingumo diena

Sveikatingumo diena „Judėkime kartu“

Rugsėjo 20 d. visi sportiškai nusiteikę rinkomės į mokyklą. Klasėse išklausę saugaus elgesio instruktažus ir susikūrę skanduotes, rinkomės į aktų salę, kur klausėmės Visuomenės sveikatos biuro specialistės Dovilės paskaitos apie sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą. Tada visi ėjome pavalgyti, kad užtektų jėgų žygiui ant Šatrijos kalno. Žygiavome linksmai! Oras buvo geras, nuotaika puiki. Ten mūsų jau laukė Jaunimo centro savanoriai, kurie smagiai mokė naujų, nežinomų žaidimų. Visi nusifotografavome ant gražuolio kalno. Ir mokiniai, ir mokytojai dalyvavo estafetėse, žaidimuose, kuriuos vedė IVG klasės mokiniai. Šventė pavyko! Įteikę apdovanojimus patraukėme atgal į mokyklą.

Ačiū visiems! Tiems, kurie dalyvavo, tiems, kurie padėjo pasiruošti šventei. Smagus pusdienis praėjo greitai ir linksmai.

 

Kūno kultūros mokytoja D. Kasparavičienė

 

 
More Articles...